Selecteer een pagina

Bamboe is een plant die veel voordelen kent. Bamboe zorgt er bijvoorbeeld voor dat de lucht schoon kan blijven door de hoeveelheid CO2 die de bamboe kan opslaan. Daarnaast is bamboe geschikt voor verschillende soorten projecten. Ben jij benieuwd wat er allemaal gemaakt kan worden van bamboe? Lees dan hieronder verder, want daar zijn vier dingen verzameld die gemaakt kunnen worden van bamboe. 

Heerlijk bed

Vind je bamboe er echt super mooi uitzien en wil je het graag verwerken in het interieur? Dan kan je een bed maken van bamboe. Een bed van bamboe is hartstikke sterk, dus om die reden kan bamboe geschikt zijn voor een bed. Heb je geen zin om het bed helemaal zelf te maken? Ga dan eens onderzoeken of er bedrijven bestaan die al met bamboe werken en dus wellicht een bed van bamboe aanbieden. 

Duurzaam toilet papier

Misschien heb je er al van gehoord, maar er kan bamboe wc papier gemaakt worden. Het toilet papier van bamboe is vaak erg zacht en dat is fijn voor de huid. Er zullen geen chemicaliën in verwerkt zijn. Het toilet papier is ook nog eens hypoallergeen, dus het product kan door iedereen gebruikt worden. Daarnaast is dit toilet papier natuurlijk hartstikke duurzaam. Toilet papier van bamboe is een makkelijke manier om wat goeds te doen voor deze wereld. Het toilet papier kan je eenmalig proberen, maar je kan ook een abonnement nemen. Je kan zelf kiezen wanneer het toilet papier wordt bezorgd en je bespaart er ook nog eens geld mee. 

Leuke schommel 

Ben je op zoek naar leuk speelgoed voor de kinderen in de tuin? Probeer dan eens om een schommel van bamboe te maken. Je zal wel eerst van tevoren moeten bepalen wat voor schommel het precies moet zijn. Is een enkele schommel genoeg of wil je toch liever een dubbele schommel in elkaar zetten? Denk hier goed over na en ga daarna pas alle materialen en gereedschap verzamelen. Wellicht is het zelfs mogelijk om een schommel die gemaakt is van bamboe al kant-en-klaar te kopen. Kijk online vooral even naar de mogelijkheden. 

Schutting van bamboe 

Sommige mensen hebben dit al in de tuin: een schutting die gemaakt is van bamboe. Er zijn allerlei soorten bamboe en dat zorgt ervoor dat elke schutting er anders uit kan zien. Het voordeel van een schutting van bamboe is dat bamboe van zichzelf al heel sterk is. Bamboe zal niet zomaar breken en dat maakt het zo ideaal voor een schutting. In Nederland kan het soms stormen en dan zie je vaak schuttingen die het helaas niet overleven. Met een bamboe schutting heb je wat meer zekerheid tijdens een storm.