Selecteer een pagina

Bij verhuizen komt ontzetten veel kijken. Ten eerste moeten alle spullen uit het oude huis in verhuisdozen gestopt worden, vervolgens moeten alle oude meubels vervoerd worden in een verhuiswagen of aanhangwagen. En niet te vergeten komt het uitladen en opnieuw inrichten van jouw nieuwe woning ook nog eens om de hoek kijken. Iets waar veel mensen tegen opkijken is het ophangen van gordijnen. Dit komt omdat grotendeels van de mensen dit een moeilijk klus vinden. Gelukkig hebben wij voor jou een aantal handige tips in deze blog beschreven, die ervoor zorgen dat het ophangen van gordijnen alleen maar makkelijker maakt.

Regel een ladder

Het ophangen van gordijnen wordt vaak als een ingewikkelde klus gezien. Dit komt voornamelijk omdat het op hoge hoogte opgehangen moet worden. Zeker wanneer je hoogtevrees hebt is het niet de leukste verhuisactiviteit die je kan wensen. Een handige manier om je bijvoorbeeld je vitrage op maat, inbetweens of andere type gordijnen op te hangen, kan met behulp van een stevige ladder. Gouden tip! Zorg voor een ladder die je niet tegen de muur moet aanzetten, maar een dubbel trap ladder. Deze zijn erg stabiel en zeer prettig om mee te werken. Wanneer je klaar bent, is de ladder simpel in te klappen en kun je het gemakkelijk in je schuur of opberghok opruimen.

Vraag altijd mensen om hulp

Klussen is altijd makkelijker wanneer je hulp krijgt van mensen om je heen. Ditzelfde geldt voor het ophangen van gordijnen. Iemand kan je gemakkelijk gereedschap of andere dingen aangeven wanneer je hoog op de traptreden staat van een ladder. Daarnaast kan iemand jou ook stevigheid bieden en opvangen als je toch een misstap zet op een dubbelklap ladder. Bovendien kan je er ook een super gezellige klusdag van maken en na afloop met zijn allen een hapje of drankje doen om trots het eindresultaat te vieren.

Huur een professioneel bedrijf in

Vind je het toch te ingewikkeld of eng om zelf gordijnen in je nieuwe huis op te hangen? Dan is het verstandig om een professioneel klusbedrijf in te schakelen. Deze vakmensen hangen jouw gordijnen op in een handomdraai. Op deze manier houd je ook nog eens tijd over voor andere leuke dingen. Houd er wel rekening mee dat er wel een prijskaartje aan verbonden zit.