Selecteer een pagina

Als je hond last heeft van tandsteen, kan dat een teken zijn gebit niet goed schoon wordt gehouden. Tandsteen ontstaat door tandplak en kan erg vervelend zijn voor zowel het baasje als het hondje en daarnaast kan het ook leiden tot vervelende ziektes. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddeltjes die jou kunnen helpen om het gebit van je hond schoon te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale speeltjes of tandenborstels die helpen om tandplak te verwijderen waardoor tandsteen uit blijft. Lees snel verder om te kijken wat voor jullie de beste oplossing is zodat je hond nooit meer last heeft van tandsteen.   

Een speciale vloeistof om tandsteen te bestrijden 

Een van de manieren om tandsteen te bestrijden is door gebruik te maken van drinkwater additief van California Pets. Het is de bedoeling dat je deze vloeistof toevoegt aan het drinkwater van je hond. Hij zal dit niet eens in de gaten hebben, want er zitten geen geurtjes of smaakjes in de vloeistof verwerkt. Er zitten sowieso helemaal geen schadelijke stoffen in drinkwater additief waardoor het ook geschikt is voor het drinkwater van je kat. Doordat het het tandsteen aanpakt is het uitermate geschikt voor het hondengeur verwijderen

Wat is drinkwater additief precies 

California Pets drinkwater additief is dus een vloeistof die je moet toevoegen aan het drinkwater van je hond. Er zit namelijk actieve zuurstof in die ervoor zorgt dat de bacteriën in de bek van je hond en in zijn drinkwater niet langer kunnen overleven. Zo wordt het water niet meteen vies van het achtergebleven slijm na één keertje drinken. 

Pet Tooth Stick voor honden van AE Dogz om tandsteen tegen te gaan 

Een andere effectieve manier om het gebit van je hond schoon te maken, is door de Pet Tooth Stick te gebruiken. Je zult dit merk overigens waarschijnlijk wel kennen van de beste hondenshampoo! Deze innovatieve tandenborstel is speciaal ontwikkeld om het gebit van je huisdier grondig te poetsen. Je kunt hiermee snel en doeltreffend voedselresten weghalen en daarnaast is het ook geschikt om tandplak, tandsteen en zelfs verkleuringen op de tanden te verwijderen.  

Hoe gaat de Pet Tooth Stick in zijn werk? 

De tandenborstel van AE Dogz is innovatief en heeft een speciale kop die als een spons. Deze spons werkt. Hij bestaat uit heel veel nanodeeltjes en wanneer deze nat worden, werken ze absorberend. Ze veranderen dan namelijk in allemaal buisjes die vlekken op het tandglazuur en andere verontreinigingen absorberen. Al na slechts een paar keer deze tandenborstel te gebruiken, zul je al verschil zien. 

De Dental Chew Toy om tandsteen te voorkomen 

Je kunt je hond ook een speeltje geven om te voorkomen dat hij last krijgt van tandsteen. Dit klinkt misschien niet erg logisch, maar er zijn verschillende speeltjes die het gebit van je hond grondig reinigen. De Dental Chew Toy van Chewsi is zo’n speeltje. Het is gemaakt van natuurlijk rubber dat zeer goed is van kwaliteit. Je hond kauwt op het speeltje zonder dat hij het kapot kan kauwen. Door de bobbelige structuur van het speeltje wordt het gebit schoongemaakt terwijl hij erop kauwt en worden tandplak en voedselresten verwijderd. Op deze manier kan er dus ook geen tandsteen ontstaan.  

Een tandenspray om de tandsteen van je hond tegen te gaan 

Wanneer je hond regelmatig last heeft van tandsteen, kun je ervoor kiezen om een paar keer per dag de Natural Tandspray van Dr. Brite te gebruiken. Door dit op de tandvleeslijn van je hond te spuiten, wordt zijn adem weer fris, het tandvlees sterk en de bek gezond. Daarnaast gaat tandplak weg, waardoor je hond ook geen last kan hebben van tandsteen. 

Wat doet de Natural Tandspray van Dr. Brite precies 

Er zitten alleen maar biologische ingrediënten in de Natural Tandspray van Dr. Brite die allemaal zo hun eigen krachten en voordelen hebben. Zo krijgt je huisdier bijvoorbeeld een  frisse adem door de peterselie zaadolie. Om schadelijke bacteriën in de bek te bestrijden, zit er propolis en kokosolie in de tandspray. Kokosolie wordt namelijk al heel erg lang gebruikt in de mondverzorging omdat het niet alleen de bacteriën bestrijdt, maar ook het tandsteen losweekt en de tanden mooi wit houdt. De propolis in de Natural Tandspray wordt gemaakt door honingbijen en werd al door de oude Grieken gebruikt omdat het heel goed helpt om bacteriën en schimmels te doden.  

Gezonder tandvlees met de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite 

De Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite is een speciale borstel die je kunt gebruiken om tandsteen en tandplak te verwijderen bij zowel je hond als je kat. Ook wanneer het tandvlees van je hond geïrriteerd is of gezwollen, kan de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite een uitkomst bieden door het te behandelen waardoor het sneller weer geneest.  

Ingrediënten van de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite 

Bij de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite  krijg je ook een verzorgingsmiddel om de bek van je hond mee te poetsen. Deze spray is gebaseerd op de natuurlijke middelen kokosolie, peterselie zaadolie, grapefruit zaadolie en propolis. Deze ingrediënten zijn stuk voor stuk veilig om te gebruiken en ze verzorgen de bek van je huisdier op een natuurlijke manier. Daarnaast zorgt het ervoor dat de adem weer fris is en het tandvlees sterk. Door de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite regelmatig te gebruiken, worden de tanden goed schoon gehouden.  

De Pet Dental Kit van OxyFresh 

Tot slot kun je ook de Pet Dental Kit gebruiken om het gebit van je hond goed te verzorgen. Dit is een setje van het merk OxyFresh dat bestaat uit drie onderdelen, namelijk een tandpasta, drie kleine vinger tandenborsteltjes en een tandenspray. Hiermee haal je niet alleen de tandsteen weg, maar pak je ook echt het probleem aan waardoor je hond niet gauw opnieuw last zal krijgen van tandsteen.   

Ingrediënten van de Pet Dental Kit 

Zowel de tandpasta als de spray van de Pet Dental Kit bevat actief zuurstof. Hierdoor kunnen bacteriën niet overleven waardoor zij ook niet de kans krijgen om tandsteen te creëren. Dit product bevat geen kunstmatige smaakstoffen of geurtjes. Door regelmatig de Pet Dental Kit te gebruiken, heeft je hond de hele dag door een schoon gebit.