Selecteer een pagina

Een plek om te ontspannen, je creativiteit in los te laten of voor lucratieve doeleinden. Een tuin heeft veel voordelen. De één geniet ervan om eindeloos aan te rommelen, de ander doet liever zo min mogelijk aan de tuin. Hoe groen je vingers ook zijn, wat voor tuin je ook hebt, het belangrijk dat je dit goed onderhoudt. Maar, wanneer doe je dit en welke tuinklusjes zijn dan handig om te doen? Een tuin moet veel seizoenen trotseren. Wij hebben om deze reden per seizoen een aantal werkzaamheden op een rijtje gezet, die perfect zijn om in die periode van het jaar uit te voeren!

Herfst
Harde wind, veel regen, de bladeren die van de bomen waaien en je wordt bekogeld door puntige kastanjes. Onder deze weersomstandigheden is het handig om te gaan planten en verplanten. Aangezien de grond nog warm is van de zomer, is het ideaal om dan nieuw leven in je tuin te brengen. Dus bezoek van tuincentrum Drenthe, Zuidholland tot Limburg, voor flora die past bij jouw smaak! 

Winter
De dagen worden korter, de nachten worden langer en af en toe lijkt Nederland op een prachtig winter wonderland. Doordat de grond bevroren is, is het lastiger om te gaan planten. Inventariseer dan je tuin! Kijk of het nodig is om te snoeien, een composthoop op te zetten of bouw een insectenhotel. Tip! Check of je alle tuingereedschap hebt die je moet hebben. Een tuincentrum Assen, of in Den Bosch hebben altijd wel wat je nodig hebt. 

Lente
In April leggen alle kikkers kikkerdril. De dagen worden langer en de zon geeft ons weer veel energie. Perfecte tijd om het volgende in de tuin te doen: haal de grasmaaier uit de schuur, begin met het snoeien van de heg of begin een moestuintje.  

Zomer
De laatste jaren kent Nederland al veel hitte golven die meerdere weken achter elkaar plaatsvinden. Door de regelmatige droogte is het belangrijk om niet te vaak gras te maaien. Gaat het regenen? Strooi dan op verschillende plekken in je tuin kunstmest. Dit zorgt voor veel vruchtbaarheid en dan bloeit je tuin helemaal op!